Fórum, mozi - Fórum mozi

Eviator 2013.09.23. 19:46

Egy kiállítás nem ér véget a falak között. Szerencsés esetben van mit fejben hazavinni, tovább gondolni belőle. Hogy ez melyik látogatónak éppen mi lesz, az persze nem tudható előre. Remélhetjük csak, hogy talán azt is elviszi, amit mi szeretnénk adni.

Ilyenek a Játékos termeiben felvetett problémák is: a kivándorlás, a játékszenvedély, a hős és a hősiesség fogalma is. E fogalmak köré holnaptól kezdve havonta jelentkező filmklubot szervezünk a Puskin moziban. A vetített filmek utáni beszélgetésekben - Stőhr Lóránt filmesztétával - foglalkozunk a kivándorlással, a játékszenvedéllyel, a hős és fotóriporter fogalmával. Mit és hogyan mesél ezekről a problémákról a film? Mit és hogyan a kiállítás?

A sorozat célja, hogy az egykori Fórum filmszínházban  a közös filmnézés egyedi élményén túl rámutassunk: ahogy a filmek is megfejthető jelekkel dolgoznak, a múzeumi kiállítások is többféleképpen elemezhetők és együtt izgalmasan tovább gondolhatók. További információk a filmklubról itt.

Címkék: Filmklub Puskin mozi Capa100

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://capa100.blog.hu/api/trackback/id/tr905530271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása