Kapcsolódások. Tudományos előadások idegen nyelven

Eviator 2013.11.06. 21:46

Holnap kezdődik a Kapcsolódások című programunk. A 4 alkalomból álló előadássorozatot budapesti kulturális intézetekkel közösen rendezzük; a következő hetekben egy-egy olasz, francia, izraeli, valamint egy amerikai előadó érkezik Magyarországra. A sorozat révén megismerkedhetünk a világhírű fotóriporter hagyatékának, életművének külföldi kutatóival, e kutatók új eredményeivel és számunkra is izgalmas szempontjaival.

évaface2.jpg

2013. november 7-én, 18 órától az Olasz Kultúrintézetben Luigi Tomassini, az Olasz Fotótörténeti Társaság elnöke tart előadást Robert Capa és a többiek. Hadifotózás a 20. század első felében címmel. Az előadás nyelve olasz, magyar szinkrontolmácsolással.

 

További előadások:

Cynthia Young (ICP): Új felfedezések és kezdeményezések a Robert Capa archívumban - 2013. november 13., 15 óra,  Magyar Nemzeti Múzeum

Michel Lefebvre (Le Monde): Robert Capa - egy legenda nyomai - 2013. november 26., 18.30,  Francia Intézet

Ruth Oren (Haifai Egyetem): Így látták Izraelt – Robert Capa és kortársai - 2013. december 4. 18 óra,  Izraeli Kulturális Intézet

 

 

Címkék: Kapcsolódások Luigi Tomassini Előadássorozat Cynthia Young Michel Lefebvre Ruth Oren

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://capa100.blog.hu/api/trackback/id/tr815618654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása